Zoeken

Finale Wydad Casablanca ES Tunis wordt in Egypte herspeeld

10 juni 2019 - 18:00 - Sport

©

De finale van de Afrikaanse Champions League tussen Wydad Casablanca en ES Tunis zal naar verwachting in Egypte worden herspeeld.

Gesprekken zijn aan de gang om de finale nog voor de Afrika Cup 2019 die op 19 juni in Egypte van start gaat, te spelen.

De Afrikaanse voetbalbond besloot enkele dagen geleden dat de finale moest worden herspeeld in een neutraal land. Het besluit zorgt voor flinke spanningen tussen Marokko en Tunesië.

Doordat meerdere spelers van beide clubs slechts tot eind deze maand onder contract staan, is het noodzakelijk dat de finale voor de Afrika Cup wordt gespeeld. Deze spelers kunnen ook niet worden vervangen door nieuwe rekruten omdat hun namen niet in de officiële selecties van beide clubs staan.

Internationals die voor Wydad Casablanca of ES Tunis spelen zullen, als er een akkoord wordt gevonden, een uitzonderlijke toestemming krijgen om de finale te spelen tijdens de voorbereidingsperiode voor de Afrika Cup.

ES Tunis heeft de beker en de medailles aan de Afrikaanse voetbalbond teruggegeven in afwachting van een nieuwe finale. Ook Zuid-Afrika zou bereid zijn de wedstrijd te hosten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team