Zoeken

Marokko: schorsing voor journalisten die tegenstander Wydad supporteren

29 mei 2019 - 16:50 - Sport

©

Twee journalisten zijn door de Marokkaanse radiozender Radio Mars geschorst omdat ze tijdens een wedstrijd van de Afrikaanse Champions League niet Wydad Casablanca maar ES Tunis supporterden.

Volgens TelQuel oordeelt Radio Mars dat Fadel Abdellaoui en Xavier Sanchez daarmee "het imago van Marokko hebben geschonden".

Beide journalisten hadden in berichten op sociale media hun steun betuigd aan de Tunesische club tijdens de wedstrijd. Ze uitten ook kritiek op de keuze van de Gambiaanse scheidsrechter Bakakry Gassama voor de terugwedstrijd dat op 31 mei in Tunis gepland staat.

De heenwedstrijd vond afgelopen vrijdag in het Moulay Abdellah sportcomplex in Rabat plaats en eindigde op een 1-1 gelijkspel. De Egyptische scheidsrechter werd door de Marokkaanse voetbalbond van meerdere fouten beschuldigd. Jihad Guericha werd deze week voor zes maanden geschorst...

Sanchez heeft zich via Twitter bij de fans van Wydad Casablanca verontschuldigd. Fadel Abdellaoui werd daarentegen door supporters bedreigd en heeft daarom besloten om zijn accounts op sociale media te sluiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team