Zoeken

Sahara: Algerije probeert Tunesië tegen Marokko op te zetten

6 september 2022 - 15:00 - Wereld

©

Algerije, de verdediger van het Polisario, is van plan Tunesië tegen Marokko op te zetten. Zo kan dit land de optie van onafhankelijkheid voor de Sahara steunen.

De uitnodiging van Polisario-leider Brahim Ghali voor de Internationale Conferentie van Tokio voor de ontwikkeling van Afrika (TICAD), die op 27 en 28 augustus in Tunis plaats vond, heeft een diplomatieke crisis tussen Marokko en Tunesië uitgelokt. Deze crisis zou kunnen voortduren nu Algerije de intentie heeft uitgesproken Tunis uit te spelen tegen Rabat.

Lees ook: Tunesië nodigt Polisario-leider Brahim Ghali uit, Marokko roept ambassadeur terug

"Algiers heeft Tunis discreet voorgesteld een internationaal forum te organiseren over de onderdrukte volkeren in de wereld. Die zou dan officieel worden bijgewoond door een grote delegatie van de Polisario", meldt Maghreb-intelligence. Hij voegt eraan toe dat "de Algerijnse diplomatie er bij Tunesië op aandringt dit forum tegen eind 2022 te organiseren".

Lees ook: Marokko trekt zich terug uit sportwedstrijden in Tunesië

Het forum zal ook gewijd zijn aan de Palestijnse zaak. Algerije zou Tunesië aanzienlijke financiële steun hebben aangeboden om de organisatie van het forum mogelijk te maken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team