Zoeken

Trump geeft Koning Mohammed VI Legioen van Verdienste

17 januari 2021 - 09:20 - Marokko

©

Donald Trump heeft Koning Mohammed VI onderscheiden met het Legioen van Verdienste. De monarch heeft op zijn beurt de vertrekkende Amerikaanse president met de hoogste Marokkaanse onderscheiding, de Wissam El Mohammadi, beloond.

Trump heeft de onderscheiding aan Koning Mohammed VI toegekend vanwege zijn "moed en beslissing om weer contact te hebben Israël". Volgens de president heeft de monarch de samenwerking tussen het koninkrijk en de Verenigde Staten bevorderd. Dat staat in een persverklaring van het Witte Huis.

Het besluit om de relatie met Israël weer aan te halen, zou volgens de verklaring positieve gevolgen hebben voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het zou kunnen zorgen voor veiligheid en economische voordelen in de regio.

De militaire onderscheiding wordt alleen gegeven in zeer uitzonderlijke situaties en mag alleen door de president worden uitgereikt. Het Legioen van Verdienste werd door de Marokkaanse ambassadrice Lalla Joumala Alaoui ontvangen. Net daarvoor heeft ze aan Trump de hoogste Marokkaanse onderscheiding uitgereikt. Deze wordt alleen toegekend aan staatshoofden en koningshuizen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team