Zoeken

Trouwsector Marokko zwaar getroffen door coronacrisis

9 augustus 2020 - 14:30 - Economie

©

De coronacrisis heeft ernstige gevolgen voor de trouwsector in Marokko. De sector ligt al sinds 14 maart dit jaar volledig plat.

Hassan Douch, secretaris-generaal van de Marokkaanse cateringfederatie, vertelde aan persagentschap MAP dat de familiale evenementensector een "industrie zonder naam" is, die het slachtoffer is van een plotselinge en totale sluiting. Volgens Douch is levert de sector nochtans miljoenen formele, maar ook informele banen op.

Mounia Benjelloun, manager van een trouwbedrijf in Marokko, stelt dat de sector uit een complex net bestaat van kleine beroepen die van elkaar afhangen. Zo zou de organisatie van één enkele bruiloft al voor werk zorgen voor een vijftigtal mensen.

De sector is informeel en zeer seizoensgebonden. De meeste Marokkaanse families weigeren trouwfeesten te organiseren in de afwezigheid van familieleden die in het buitenland wonen en wachten daarom meestal op de zomerperiode.

Geconfronteerd met deze moeilijke situatie, roepen professionals in de sector op tot een hervatting van de activiteiten in strikte naleving van de gezondheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus in het koninkrijk tegen te gaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team