Zoeken

Marokko: tientallen hotels gaan deuren sluiten

3 september 2020 - 19:00 - Economie

©

Het slechte nieuws blijft maar binnenstromen voor hoteleigenaars in Marokko. De regering wordt ervan beschuldigd het toeristisch seizoen te hebben doen mislukken en haar beloftes niet te hebben gehouden.

Lahcen Zelmat, voorzitter van de Nationale Federatie van de Hotelindustrie, oordeelt dat de regering al haar beloftes om de sector terug op gang te krijgen, heeft vergeten. "Het is alsof, wanneer alle ambtenaren goed en op tijd worden betaald, de rest niet meer belangrijk is. Tot nu toe is het allemaal gewoon een theaterstuk.", zegt de woordvoerder van de sector.

Voor het einde van het jaar zal volgens Zelmat, het merendeel van de hotels in Marokko om financiële redenen moeten sluiten. Geld om de salarissen te betalen is er al niet meer.

Challenge bericht dat professionals hopen dat tijdens de volgende regeringsraad de moeilijkheden van de toeristische sector zullen worden besproken en een beetje hoop zal worden gegeven aan mensen die van het toerisme leven.

Volgens Zelmat hangt de toekomst van de sector niet alleen af van de regering, maar ook van de volledige heropening van het luchtruim en het einde van het verbod op verplaatsingen tussen meerdere steden. De sluiting van zeker 150 hotels staat bijna vast.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team