Zoeken

"Trouw me zonder bruidsschat": hashtag leidt tot discussie in Marokko

19 mei 2024 - 10:00 - Marokko

©

De hashtag "#Trouwmezonderbruidsschat" (#Épouse-moi_sans_dot) die de afgelopen dagen viraal ging op sociale media in Marokko, heeft een storm aan reacties losgemaakt. Terwijl sommigen het idee omarmen, keuren anderen het ten zeerste af.

De discussie, aangewakkerd door een groep vrouwen, wordt vooral gevoerd door jongeren. Meningsverschillen lopen uiteen van het idee dat trouwen zonder bruidsschat kan bijdragen aan het verminderen van het hoge vrijgezellencijfer, tot het standpunt dat de bruidsschat, hoe symbolisch ook, noodzakelijk is voor elk huwelijk.

Lees ook: Halal speed dating voor moslims

"De bruidsschat is een pijler van het huwelijk en mag niet worden verwaarloosd, zelfs niet met wederzijds akkoord. Als het probleem de bruidsschat was, zouden de twee partijen het eens zijn geworden over het laagste bedrag en was het probleem opgelost, maar de reden ligt dieper", schrijft Mohamed, die de nadruk legt op het belang van de bruidsschat.

Anouar daarentegen is van mening dat de bruidsschat niet de oorzaak is van het toenemende aantal vrijgezellen in Marokko. De meeste jongeren "aarzelen om aan een avontuur vol risico’s te beginnen." Trouwen zonder bruidsschat is echter een "mooi idee", merkt een andere gebruiker op.

Lees ook: Marokko: 8 miljoen vrouwen vrijgezel

Over het algemeen zijn de internetgebruikers die hebben gereageerd het erover eens dat er geen oorzakelijk verband is tussen de bruidsschat en het toenemende aantal ongehuwden. Voor velen gaat eerder om een kwestie van moraal en niet om bruidsschat, terwijl anderen een campagne afkeuren die volgens hen gericht is op het "kleineren en devalueren van de vrouw".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team