Zoeken

Waarom was Trinidad Jimenez in Marokko?

28 oktober 2011 - 09:00 - Wereld

©

De Spaanse pers heeft lang gezocht naar de de "geheime reden" van Trinidad Jimenez’s bezoek aan Marokko deze week, terwijl Zapatero’s socialistische regering op het punt staat zijn plaats af te staan aan de Partido Popular (PP).

De werkelijke reden van het bezoek van de Spaanse minister van Buitenlandse zaken aan Marokko zou liggen een groepering van Spaanse investeerders. Zij zouden hun regering tot hulp hebben geroepen, omdat ze het slachtoffer zijn van praktijken die hun activiteiten in gevaar brengen.

Deze beleggers, die ook een ​​vereniging hebben opgericht om hun investeringen in Marokko te verdedigen, hebben met de Marokkaanse Justitie geen oplossingen kunnen vinden, wat hen heeft aangemoedigd om hulp te vragen aan Spaanse organisaties en politieke partijen.

Trinidad Jimenez zou dus niet enkel naar Marokko zijn gekomen om over de bilaterale betrekkingen tussen de twee buurlanden te spreken, maar ook om de zaken van deze investeerders te verdedigen.

De Spaanse minister, wiens bezoek net na de ontvoering van twee Spanjaarden en een Italiaanse in Tindouf plaatsvindt, zou onder anderen met Taib Fassi Fihri hebben gesproken over de onderhandelingen tussen Marokko en het Polisario over de Sahara.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team