Zoeken

Mariano Rajoy in Marokko in december

8 december 2011 - 15:00 - Wereld

©

Spaanse Premier Mariano Rajoy zou een bezoek van een paar uur aan Marokko brengen na zijn officiële aanstelling. Dit bezoek zou pas na 24 december plaatsvinden.

De Partido Popular (PP) leider, die tijdens zijn bezoek koning Mohammed VI en Premier Abdelilah Benkirane moet ontmoeten, zou niets afweten van de PJD. De Istiqlal is namelijk de enige Marokkaanse partij die betrekkingen heeft met de PP.

De voormalige Spaanse Premiers (Adolfo Suárez, Felipe González, José María Aznar en José Luis Rodríguez Zapatero) hebben er een traditie van gemaakt hun eerste verplaatsing in het buitenland in Marokko te doen.

Deze ongeschreven regel weerspiegelt de strategische en delicate betrekkingen tussen Marokko en Spanje, alsook de vruchtbare samenwerking tussen de twee landen, voornamelijk rond immigratie, terrorisme, landbouw en visserij.

Mariano Rajoy zou de traditie willen voortzetten volgens de Spaanse media onder vermelding van PP-leden, omdat Marokko even belangrijk is voor Spanje, als de Europese Unie en Latijns-Amerika.

Helaas kan de moeilijke economische situatie van Spanje Mariano Rajoy ertoe verplichten eerst een bezoek aan Brussel, Parijs of Berlijn te brengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team