Zoeken

Verkiezingen Spanje: uitgesloten want getrouwd met Marokkaanse

4 november 2011 - 18:00 - Wereld

©

Gustavo Di Aristegui, woordvoerder van de Partido Popular (PP) aan de Commissie buitenlandse zaken van het Spaans Congres, werd uitgesloten ​​van de komende parlementsverkiezingen in Spanje omdat hij getrouwd is met de Marokkaanse Nadia Khalfi.

Zijn huwelijk, zeer bekritiseerd in Spanje, bevalt de aanhangers van de PP niet. Partijleider Mariano Rajoy heeft dus besloten dat Gustavo Di Aristegui zich niet kandidaat mag stellen voor de komende verkiezingen. Een teleurstelling voor Di Aristegui die hoopte op een ministerportefeuille.

De politicus, tot de islam bekeerd volgens zijn kameraden van de PP, wordt ervan beschuldigt te dicht bij de regering van Marokko te staan door zijn vrouw en wordt hierdoor in Spanje "Mijnheer Marokko van de PP" genoemd. Di Aristegui had namelijk geprobeerd om een samenwerking op te bouwen met Istqlal-partij en zijn leider, Premier Abbas El Fassi.

De voormalige diplomaat, die in 2008 de Alawitische Wissam kreeg, bracht onlangs een boek uit genaamd "Arabische kruispunten" waarin hij o.a. stelt dat "Islam en democratie samen gaan, maar niet islamisme en democratie".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team