Zoeken

Trans-Maghreb spoorlijn mogelijk, enkel geld mankeert

2 april 2019 - 17:30 - Economie

©

De technische en financiële haalbaarheidsstudie van de spoorlijn tussen Marokko, Algerije en Tunesië is klaar en werd aan de Unie van de Arabische Maghreb voorgelegd. Het project zal 4 miljard dollar kosten.

Een filmpje over de route van de Trans-Maghreb spoorlijn werd op 27 maart in Tunis aan de lidstaten van de Unie van de Arabische Maghreb gepresenteerd. Dat gebeurde onder het voorzitterschap van de secretaris-generaal Taieb Baccouche in samenwerking met de Afrikaanse ontwikkelingsbank en en het Afrikaanse ontwikkelingsagentschap NEPAD.

Vertegenwoordigers van de lidstaten, de stuurgroep van het project, het consortium Italferr-Comet-Medevco die de haalbaarheidsstudie verrichte, potentiële investeerders en zakenmensen, evenals andere internationale ontwikkelingsorganisaties en agentschappen waren tijdens de presentatie aanwezig.

De Trans-Maghreb spoorlijn is bedoeld voor het vervoer van goederen en personen tussen de drie landen en de sociale en economische levensomstandigheden van de bevolkingen te verbeteren, met name via baancreatie en de consolidatie van de regionale economie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team