Zoeken

Total kondigt project van 10 miljard dollar aan in Marokko

28 mei 2023 - 11:00 - Economie

©

De CEO van Total Energies, Patrick Pouyanné, heeft tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders deze week, een ambitieus project voor hernieuwbare energie in Marokko aangekondigd.

Het project, dat wind- en zonne-energie combineert, heeft als doel elektriciteit te produceren en naar Europa te exporteren. Met een investering van 10,69 miljard dollar door Total Eren, hoopt het bedrijf Marokko te helpen positioneren als een wereldleider op het gebied van groene waterstof, via een project voor de productie van groene waterstof en ammoniak in Guelmim-Oued Noun.

Lees ook: Total geeft zoektocht naar olie in Marokkaanse Sahara op

Er zijn echter nog enkele obstakels, zoals het toegewezen terrein van 170.000 hectare terwijl de groep een stuk grond van 187.000 hectare vraagt, en enige terughoudendheid van de Marokkaanse regering om zich volledig te engageren, bericht Hespress.

Lees ook: Total opent grootste tankstation in Marokko

Ondanks deze uitdagingen is de start van het project, dat naar verwachting meer dan 10 GW aan zonne- en windenergie zal genereren, gepland voor 2025, met veel werkgelegenheid en de decarbonisatie van belangrijke sectoren. De eerste elektriciteitsproductie wordt verwacht in 2027, met als doel om tegen 2030 een lokale energiemarkt van 4 terawattuur (TWh) en een exportmarkt van 10 TWh te bereiken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team