Zoeken

Vermiste toeristen dood aangetroffen in Dakhla

16 augustus 2021 - 15:40 - Marokko

©

Twee in het buitenland wonenden vrouwen van Marokkaanse afkomst die op 10 augustus als vermist waren opgegeven, zijn dood aangetroffen in de stad Dakhla, in het zuiden van Marokko.

De twee vrouwen waren op vakantie op het Ile du Dragon (witte duin) in Dakhla. Volgens Ibrahim Alaoui, de gids die hen vergezelde, waren Hadja Naima en Hadja Bahija er alleen op uitgetrokken om foto’s te gaan nemen. De twee vrouwen keerden echter niet terug. Ibrahim probeerde hen tevergeefs terug te vinden.

Lees ook: Duitse toerist over Marokko: "Een ervaring die ik nooit zal vergeten"

"Ik ben hen gaan zoeken, ik zocht heel het gebied af maar kon hen niet terugvinden. Daarna belde ik de Koninklijke gendarmerie die een zoekactie opzette om de twee vrouwen te vinden. De volgende dag kreeg ik een telefoontje dat de levenloze lichamen van Hadja Naima en Hadja Bahija waren gevonden.", zegt de gids aan Le360.

De eerste resultaten van het onderzoek sluiten uit dat de vrouwen met geweld om het leven kwamen. Een van de slachtoffers droeg haar juwelen nog en op hun lichamen werden geen tekenen van geweld gevonden. Het onderzoek loopt nog.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team