Zoeken

Hoge prijzen in Marokko duwen Marokkanen naar het buitenland

11 juli 2019 - 18:20 - Economie

©

Door de hoge prijzen in de toeristische sector in Marokko kiezen steeds meer Marokkanen ervoor om de vakantie in het buitenland door te brengen.

Aanbiedingen voor het buitenland zijn veel aantrekkelijker en meer aangepast aan de koopkracht van Marokkanen.

De stijging van de prijzen in de sector is voornamelijk te wijten aan een gebrek aan controle en een oneerlijke concurrentie tussen toerismeprofessionals. Het ministerie van Toerisme heeft daar nooit maatregelen tegen getroffen.

Volgens Akhbarona zijn zowel Marokkanen die in Marokko wonen als Marokkanen in het buitenland het slachtoffer van de hoge en oneerlijke prijzen die door toerismeprofessionals in het koninkrijk worden toegepast.

Vooral Spanje en Turkije zijn nu erg populair bij Marokkaanse toeristen. Georganiseerde reizen in deze twee landen zijn soms tot twee keer goedkoper dan in Marokko en de prestaties die er worden geleverd zijn bovendien beter.

Marokkanen die naar het buitenland op vakantie gaan mogen 1000 euro meenemen, wat een groot verlies betekent voor de toeristische sector in Marokko. Ook de uitgaven van Marokkanen in het buitenland die tijdens de zomerperiode elders op vakantie gaan, vertegenwoordigen een aanzienlijk verlies aan inkomsten voor het koninkrijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team