Zoeken

Toerisme Marrakech blijft groeien

23 januari 2015 - 15:37 - Economie

©

Ondanks de economische crisis in Europa en de waarschuwingen van de Franse autoriteiten voor toeristen in Marokko, heeft Marrakech opnieuw een volgeboekt jaar achter de rug.

Volgens cijfers van de regionale toerismeraad CRT, bezochten 1,89 miljoen mensen de zuid-Marokkaanse stad in 2014. Het aantal overnachtingen bereikte 6,088 miljoen, 6% meer dan een jaar eerder. De bezettingsgraad in hotels was 53%.

Deze goede resultaten zijn vooral te danken aan Britse en Duitse toeristen met een respectievelijk groei van 30% en 40%. Fransen zijn hun ’Kech’ een beetje vergeten zoals een 6%-daling aantoont.

Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken is daar niet vreemd aan. De afdeling had Franse burgers gevraagd om waakzaam te zijn in bepaalde regio’s van Marokko. Marokkaanse autoriteiten reageerden woedend en eisten dat Frankrijk deze instructies zou heroverwegen. Tevergeefs!

Vorig jaar was ook heel goed wat betreft luchtverkeer. Zo werden 33 nieuwe lijnvluchten geopend en worden wekelijks 280 vluchten tussen Marrakech en Europa uitgevoerd. De luchthaven Marrakech Menara verwelkomde vorig jaar 4 miljoen passagiers, een toename van 5%.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team