Zoeken

Toename haatmisdrijven tegen moslims in Canada

8 augustus 2022 - 09:40 - Wereld

©

De haatmisdrijven tegen moslims in Canada nemen toe. Dit blijkt uit een rapport van een Canadese federale overheidsdienst.

Tussen 2020 en 2022 is het aantal haatmisdrijven tegen moslims met 71% toegenomen, zo blijkt uit een rapport van Statistics Canada dat op 2 augustus is gepubliceerd. Zo is het aantal hate crimes gestegen van 84 in 2020 tot 144 in 2021. In 2019 waren er 182 gemelde haatmisdrijven tegen moslims in het land.

Lees ook: Canada: vijf gewonden bij schietpartij bij moskee

In het rapport schrijft Statistics Canada: "Het is niet mogelijk om door de politie gerapporteerde incidenten en haatmisdrijven in verband te brengen met specifieke gebeurtenissen, maar de media en het publieke debat kunnen het fenomeen aanwakkeren en negatieve reacties uitlokken bij mensen met haatdragende attitudes."

Lees ook: Canada: moslimzussen slachtoffer van gewelddadige racistische aanval

De Nationale Raad van Canadese Moslims (NCCM) heeft in een bericht op Twitter gereageerd op de vrijgave van het rapport van de Canadese federale overheidsinstantie. "We zijn Canadese moslims verloren aan haat in 2021. De cijfers vertellen ook niet het hele verhaal, we weten dat het aantal haatmisdrijven veel groter is dan wat er in de statistieken over haatmisdrijven staat."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team