Zoeken

Canada: gratis bedevaart naar Mekka om vaccinatie aan te moedigen

29 augustus 2021 - 12:00 - Wereld

©

De Hoge islamitische raad van Canada (ISCC) heeft een origineel idee gevonden om moslims aan te moedigen om zich tegen het coronavirus te laten vaccineren. De raad organiseert een loterij met twee tickets voor de kleine bedevaart in Mekka.

The Canadian Presse bericht dat de Hoge islamitische raad van Canada veel inspanningen levert om moslims aan te moedigen om zich te laten vaccineren tegen Covid-19. Een collectief van 25 imams heeft woensdag na een meeting laten weten dat "het leven een waardevol geschenk van Allah is" dat moet worden beschermd.

Lees ook: Canada: joden en moslims helpen samen daklozen

"Het uitstellen of weigeren van vaccinatie - behalve in geval van een tegenadvies van een arts - brengt levens in gevaar, wat in strijd is met de islamitische leer", zegt het collectief in een persverklaring.

Om niet-gevaccineerden aan te moedigen heeft het collectief, dat afhangt van de Hoge islamitische raad van Canada, een loterij georganiseerd. Moslims die tussen 1 augustus en 31 oktober 2021 de twee doses van het vaccins krijgen, zullen aan de loting kunnen deelnemen om twee tickets voor de oemrah of kleine bedevaart in Mekka te winnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team