Zoeken

Droogte: Frankrijk vraagt moslims om hulp

12 augustus 2022 - 15:40 - Wereld

©

Sinds enkele weken geldt er in heel Frankrijk een droogte-alarm. De regering heeft noodmaatregelen genomen. Tegelijkertijd worden moslims opgeroepen om voor regen te bidden.

"Deze droogte is de ergste die ooit in ons land is geregistreerd" en "de weersvoorspellingen wijzen erop dat de situatie de komende 15 dagen zou kunnen voortduren of zelfs nog ernstiger zou kunnen worden", aldus de diensten van minister-president Élisabeth Borne in een persbericht. Volgens de verklaring "leidt deze uitzonderlijke droogte tot watertekorten in vele gemeenten en is zij een drama voor onze landbouwers, onze ecosystemen en de biodiversiteit". Het gebrek aan regen "wordt nog verergerd door de veelheid van opeenvolgende hittegolven, die de verdamping en de vraag naar water doen toenemen".

Lees ook: Marokko kampt met ergste droogte in 30 jaar

Met het oog op deze situatie zijn "uitzonderlijke, graduele en tijdelijke maatregelen genomen om het niet-prioritaire watergebruik door particulieren en beroepsbeoefenaren op vier niveaus van strengheid (waakzaamheid, alarm, verhoogde waakzaamheid, crisis) te beperken of op te schorten". Bijna het hele Franse grondgebied bevindt zich in droogte-alarm.

Lees ook: Kerstmis in Granada met Saad, een Marokkaanse expat

De situatie verontrust de Unie van Moskeeën in Frankrijk (UMF). Zij riep de moslims in Frankrijk op om de Istisqa-gebeden, die door de Profeet Mohammad "in dergelijke omstandigheden" worden aanbevolen, te herhalen. In dit geval is het de bedoeling dat er gebeden wordt voor regen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team