Zoeken

Racisme: tiener knockout geslagen door agent in Antwerpen (video)

18 december 2020 - 13:40 - Wereld

©

De Antwerpse politie heeft op maandag 14 december een jongen van zestien jaar knockout geslagen bij een uit de hand gelopen coronacontrole. Volgens de politie werd de jongen afgeweerd met een vuistslag toen hij op hen afstormde. Getuigen spreken over racisme en machtsmisbruik van de politie.

De Dageraadplaats in de Antwerpse wijk Zurenborg is een trefpunt voor scholieren. Apache schrijft dat hoewel corona en de geldende maatregelen de mogelijkheden om af te spreken danig beperken, er maandagavond toch redelijk wat jongeren afzakten naar de Dageraadplaats.

Op sociale media circuleren filmpjes van kort na het incident. Daarop is te zien hoe een aantal agenten een jongen die op zijn buik op de grond ligt, geknield vasthouden. Een andere agent sleept een tweede jongen die buiten bewustzijn is dichterbij.

Volgens de politie deed één jongere moeilijk toen de politie controle deed. Een tweede jongere zou volgens de politie getracht hebben om tussenbeide te komen, door op de agenten af te stormen. Daarna kreeg hij een klap en werd hij voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de jongeren zou er sprake zijn van racisme. Een bemiddelingsteam van de politie is intussen bij de ouders langs geweest. Ze zouden van plan zijn om een klacht in te dienen. De politie gaat het voorval intern onderzoeken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team