Zoeken

Antwerpen: burgemeester ontslaat politie-inspecteur na racistische opmerking

24 december 2020 - 09:40 - Wereld

©

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever heeft een politie-inspecteur ontslagen omwille van een racistische opmerking over een allochtone medewerker van de cafetaria in het justitiepaleis in Antwerpen. De betrokken agent vocht zijn ontslag aan bij de Raad van State maar kreeg ongelijk.

De politie-inspecteur in kwestie had een allochtone cafetaria-medewerker op luide toon "vies ventje" genoemd. De Wever heeft daarop beslist om de man te ontslaan, dat is de zwaarst mogelijke tuchtsanctie.

De politie-inspecteur zou eerder al tuchtsancties hebben gekregen. Hij maakte deel uit van het zogenaamde GEOV-team van de Antwerpse politie, dat in het justitiepaleis onder meer verdachten naar de verschillende rechtszalen overbrengt.

Volgens Het Nieuwsblad is het GEOV-team waar de Antwerpse agent deel van uitmaakte niet onbesproken. Eind april verschijnen enkele andere agenten voor de raadkamer in Mechelen wegens verregaande pesterijen van collega’s. Ze wisselden in een besloten WhatsApp-groep ook racistische en seksistische berichten uit.

De Wever wil zelf geen commentaar kwijt. Maar de woordvoerder van de burgemeester beklemtoont dat "voor alle Antwerpse politieagenten integriteit en professionaliteit kernwaarden zijn, in alle omstandigheden. Om die reden hebben we de dienst Intern Toezicht van het Antwerpse politiekorps ook grondig versterkt, waardoor alle tuchtzaken de nodige aandacht krijgen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team