Zoeken

Thailand arresteert bekende Marokkaanse hacker Farid Essebar

19 maart 2014 - 20:40 - Marokko

©

Farid Essebbar, een door Zwitserland gezochte Marokkaanse hacker, werd op 11 maart in de Thaise hoofdstad Bangkok gearresteerd. Door zijn toedoen zouden Zwitserse banken 4 miljard dirham hebben verloren.

Volgens Bangkok Post werd de 27-jarige Marokkaan gearresteerd door de Thaise politie in samenwerking met Zwitserland. De Zwitserse autoriteiten hadden een internationaal aanhoudingsbevel tegen hem uitgevaardigd vanwege computercriminaliteit.

Farid Essebbar wordt ervan verdacht de computersystemen van verschillende Zwitserse banken te hebben gehackt onder het pseudoniem ’Diab10’. Hij werd al twee jaar gezocht door de politie.

De jonge Marokkaan zal binnenkort worden uitgeleverd aan Zwitserland, waar hij zal worden berecht voor computercriminaliteit, aldus de Thaise politie. Essebar, die ook de Russische nationaliteit heeft, werd ook gezocht voor ’vervalsing en piraterij van financiële instellingen’.

In 2005 had Marokko hem tot 2 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het ontwerpen van het computervirus ’Zotob’. Hij had toen de computersystemen gehackt van CNN, ABC News, New York Times en de luchthaven van San Francisco.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team