Zoeken

Marokkaanse douanier opgepakt voor drugshandel in Finland

16 maart 2014 - 21:39 - Gemeenschap

©

Een voormalige Marokkaanse douanier gezocht voor drugshandel, werd deze week in Finland gearresteerd. De man was bijna een jaar geleden van Marokko gevlucht.

De voormalige douane-inspecteur in de haven Tanger Med, was erin geslaagd Marokko te verlaten via Sebta, waar hij de boot naar de zuid-Spaanse stad Algeciras had genomen. Hij verstopte zich sindsdien in de Scandinavische landen meldt Akhbar Al Yaoum.

Marokko had na zijn vlucht Interpol ingeschakeld en een internationaal arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd.

De man wordt ervan verdacht, samen met een andere douanier en twee veiligheidsagenten van een privé bedrijf, de doorgang van 32 ton drugs in de haven te hebben vergemakkelijkt.

De drugs was verstopt in twee ladingen meloen uit Agadir. Beide vrachtwagens waren erin geslaagd om Tanger Med te verlaten zonder via de verplichte scannercontrole te passeren. Ze werden echter onderschept door de Spaanse politie in de haven van Algeciras.

In Spanje werd de zaak geklasseerd nadat de bestuurder van één van de twee vrachtwagens had verklaard dat de drugs van hem was. Maar deze uitleg heeft de Marokkaanse autoriteiten niet overtuigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team