Zoeken

Marokko: start nieuwe schooljaar uitgesteld tot 1 oktober

7 september 2021 - 17:00 - Marokko

©

Het ministerie van Nationaal Onderwijs, Beroepsopleiding, Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek, heeft het begin van het schooljaar in Marokko opnieuw uitgesteld. De scholen openen op 1 oktober 2021.

Het begin van het school- en universiteitsjaar is opnieuw uitgesteld. "Er is besloten om de start van het school- en universiteitsjaar uit te stellen tot vrijdag 1 oktober 2021, in alle scholen, universiteiten, beroepsopleidingscentra, onderwijsinstellingen voor islamonderwijs en buitenlandse scholen. Door te wachten kan er in betere omstandigheden klassikaal onderwijs doorgaan voor alle leerlingen en studenten," aldus een verklaring van het ministerie.

Lees ook: Marokko: 8 kinderen gestorven aan Covid-19 deze maand

Het ministerie heeft tot dit uitstel besloten in afwachting van de verbetering van de epidemiologische situatie in het koninkrijk, maar ook omwille van de noodzaak om de vaccinatiegraad te verbeteren en de neerwaartse trend in het aantal geregistreerde besmettingsgevallen te versterken.

De afdeling wil de voorwaarden creëren voor een geslaagde start van het nieuwe school- en universiteitsjaar, rekening houdend met de veiligheid van alle studenten met respect voor de coronamaatregelen die door de bevoegde autoriteiten zijn ingevoerd.

Bladna.nl