Zoeken

Marokkaanse terreurverdachte valt cipier aan omdat zijn nationaliteit wordt afgenomen

7 januari 2021 - 18:40 - Wereld

©

Een gevangenisbewaker raakte dinsdagochtend gewond nadat zij met een schaar was aangevallen door een gevangene in de Gentse gevangenis. Deze gedetineerde is niemand minder dan de Antwerpse terreurverdachte Hassan Hamdaoui, bijgenaamd "De terrorist van het Sint-Jansplein".

De feiten dateren van dinsdagochtend en vonden plaats in een atelier in de gevangenis van Gent. Een gevangene viel plotseling een vrouwelijke bewaker aan en stak haar met een schaar. Collega’s van de vrouw grepen in en wisten Hamdaoui te overmeesteren. Speciale eenheden van de Gentse politie arresteerden hem vervolgens en namen hem mee voor verhoor. Er is een onderzoek geopend. Waarschijnlijk wordt hij overgebracht naar een andere gevangenis.

Het slachtoffer raakte gewond in de nek en mond, ze werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging, maar haar verwondingen zouden niet ernstig zijn.

Hamdaoui, die van Marokkaanse afkomst is, was al enkele dagen onrustig, legt Het Nieuwsblad uit. Hij staat ook bekend als onhandelbaar en onevenwichtig en kreeg in de loop der jaren verschillende tuchtstraffen. Hij heeft uit boosheid gehandeld omdat hij vreesde zijn Belgische nationaliteit te verliezen.

Zijn broer, Abdelgabar Hamdaoui, die spoorloos is en waarschijnlijk in Syrië is omgekomen, is onlangs van zijn nationaliteit ontdaan. Het is niet duidelijk of de Belgische justitie echt van plan was om Hassan Hamdaoui zijn nationaliteit te ontnemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team