Zoeken

Terrorisme en georganiseerde misdaad: vliegtuigpassagier in Marokko geregistreerd

9 juli 2022 - 11:00 - Marokko

©

De Marokkaanse regering heeft donderdag besloten haar slagkracht in de strijd tegen het terrorisme en de georganiseerde misdaad te vergroten. Ontwerp-besluit nr. 2.21.624 ter uitvoering van artikel 212 van de burgerluchtvaartwet werd goedgekeurd.

De Regeringsraad kwam donderdag samen via videoconferentie en gaf de ministers de mogelijkheid om verschillende onderwerpen te behandelen. Aan het begin van de vergadering heeft minister van Binnenlandse Zaken Abdelouafi Laftit het ontwerp van decreet nr. 2.21.624 betreffende de uitvoering van artikel 212 van de burgerluchtvaartwet gepresenteerd. Dit decreet werd vervlolgens aangenomen.

Lees ook: Marokko publiceert lijst van terreurverdachten en organisaties

Volgens de onderminister van Betrekkingen met het Parlement en regeringswoordvoerder Mustapha Baitas, beoogt de regering met de aanneming van het ontwerp-decreet terrorisme en georganiseerde misdaad doeltreffend te bestrijden, overeenkomstig de richtlijnen en normen van de internationale systemen op dit gebied. Daarom wordt de uitvoering toegelicht van een project om een systeem op te zetten voor de voorafgaande verwerking van de gegevens van passagiers die op Marokkaanse luchthavens aankomen (API/PNR).

Lees ook: Witwassen geld: Marokko wil uit zwarte lijst FATF

"Het ontwerp-decreet verplicht de luchtvaartmaatschappij de API/PNR-gegevens voor nationale en internationale commerciële vluchten aan de autoriteiten te verstrekken en alle vluchten volgens deze procedures uit te voeren," aldus Baitas. Daartoe zal een nationaal centrum voor de verwerking van passagiers- en vluchtgegevens worden opgericht, dat onder de directeur-generaal van de Nationale Veiligheidsdienst (DGSN) zal ressorteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team