Zoeken

Tanger Med : zwarte week verwacht

27 augustus 2019 - 15:20 - Marokkanen in het buitenland

©

In de haven Tanger Med worden deze week tienduizenden wereld-Marokkanen verwacht die naar Europa zullen terugkeren. De havenautoriteiten vrezen een zwarte week, net zoals in augustus vorig jaar.

De laatste week van augustus had de haven een ongekende toestroom van reizigers gekend met urenlange files als gevolg. Het lukte noch Tanger Med noch Algeciras toen om de tienduizenden reizigers te verwerken.

Saïd, een Marokkaan uit Frankrijk, vertelde aan l’Economiste over de oversteek vorige zomer. Hij moest toen in de nacht van 23 op 24 augustus twaalf uur in zijn auto wachten om het stukje af te leggen tussen de snelweg in Melloussa en de ingang van de haven.

Op dinsdag 20 augustus 2018 had Tanger Med het voor elkaar gekregen om 39.000 passagiers te verwerken, wat op zich al een record was. Maar woensdag steeg het aantal reizigers naar 56.000 mensen en 10.500 voertuigen. Onmogelijk dus om de oversteek vlot te laten verlopen, met name omdat de haven van Algeciras ook niet uitgerust was om zoveel mensen te ontvangen.

Pas op zaterdag 24 augustus keerde de kalmte terug. Hassan Abkary, directeur van Tanger Med Passagiers, verklaard de situatie toen door de keuze van tienduizenden wereld-Marokkanen om tot na het Offerfeest in Marokko te blijven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team