Zoeken

Marokko’s ambities voor maritiem transport

4 juli 2021 - 20:20 - Economie

©

Minister Abdelkader Amara van Transport stelt dat Marokko er klaar voor is om lange-afstands-veerdiensten tussen Marokkaanse en Europese havens te lanceren. Volgens hem heeft het koninkrijk de mogelijkheden om deze particuliere initiatieven te ondersteunen.

Voor het parlement legde de minister uit dat Marokko al een vloot heeft die verbonden is met havens in het zuiden van Spanje. Maar vanwege het coronavirus is de zeeverbinding tussen Marokko en Spanje stil komen te liggen. Vóór de coronapandemie gingen jaarlijks 3 miljoen wereld-Marokkanen in de zomer via deze zeeverbindingen op vakantie naar het koninkrijk. Dit jaar zijn de Spaanse havens echter uitgesloten van Operatie Marhaba. Hoogstwaarschijnlijk komt dit door de diplomatieke crisis tussen de twee landen. De enige twee landen die veerdiensten mogen aanbieden zijn Frankrijk en Italië.

Lees ook: Extra passagiersboten voor wereld-Marokkanen

Met de start van de zomeroperatie werden acht veerboten ingezet om wekelijks tussen 20.000 en 27.000 passagiers naar Marokko te vervoeren. Enkele dagen geleden werd ook een overeenkomst gesloten om nieuwe schepen te charteren. Victoria I en Romantika zullen tussen juli en september 2021 varen op de zeeroutes tussen Marokko en Frankrijk en tussen Marokko en Italië, aldus de Estse rederij Tallink group, eigenaar van beide boten.

Ook maakte Abdelkader Amara bekend dat een Marokkaans bedrijf de benodigde vergunningen heeft gekregen om nieuwe lange-afstands-veerdiensten op te zetten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team