Zoeken

Lycée Descartes in Rabat: leraar beschuldigd van seksuele intimidatie ontslagen

27 september 2023 - 18:00 - Marokko

©

De Franse Lycée Descartes in Rabat, heeft de leraar ontslagen die ervan beschuldigd werd "een seksuele relatie te hebben gehad" met zijn 14-jarige leerlinge.

"Een leraar heeft berichten uitgewisseld met een leerling van het lyceum, waarvan de inhoud onaanvaardbaar is. We veroordelen deze in de sterkst mogelijke bewoordingen", zei François Cuilhe, directeur van het Lycée Descartes in Rabat, in een door hem ondertekend persbericht na de onthullingen van seksuele intimidatie door de Frans-Algerijnse leraar. Hij kondigde ook het ontslag van de docent aan. "Vanaf vandaag maakt deze leraar, een personeelslid volgens de lokale wetgeving, geen deel meer uit van het personeel van de school en de directie staat in nauw contact met de familie", concludeert het persbericht.

Lees ook: Lycée Descartes in Rabat probeerde schandaal te verbergen

Het ontslag volgt op het uitlekken van expliciete berichten op X tussen de leraar en zijn leerlinge, waaruit blijkt dat de twee erg close waren. Een andere leerlinge van de school in Rabat, die de feiten bevestigde, zei dat ze het gesprek tussen de leraar en haar medeleerlinge had gelezen. "Ik las de berichten op haar telefoon, het is het account van de leraar, hij abonneerde zich op leerlingen en verschillende volgden hem op zijn Instagram account", bevestigde ze.

Lees ook: School in Rabat weigert toegang aan leerlingen met hoofddoek

Volgens haar probeerde het Lycée Descartes de zaak in de doofpot te stoppen voordat de berichten uitlekten op sociale netwerken. Het meisje was 14 ten tijde van het incident. Ze zit momenteel in haar laatste jaar van de middelbare school.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team