Zoeken

Talkshow over Much Loved afgelast op 2M

4 juni 2015 - 14:34 - Cultuur

©

Een aflevering van talkshow Moubachara maâkoum op televisiezender 2M, gewijd aan de prostitutiefilm Much Loved, werd woensdag op het laatste moment geannuleerd.

De gasten moesten debatteren over het besluit van de Marokkaanse regering om de film van Nabil Ayouch te verbieden. Volgens de overheid staat Zine li fik in strijd met de morele waarden, de Marokkaanse vrouw en het imago van Marokko.

De gasten werden dezelfde dag door de zender van de annulering geïnformeerd. De zender zou het programma hebben geannuleerd vanwege de afwezigheid van "een constructief en objectief debat".

Volgens Bensalem Himmich, voormalig Marokkaanse minister van Cultuur, wil Nabil Ayouch voordeel trekken uit het verbod in Marokko om zijn film internationale bekendheid te geven. De voormalige bewindsman oordeelt echter dat "geen enkele serieuze filmprofessional hem zal helpen". Himmich vraagt zich tevens af of Ayouch, word Much Loved toegestaan, het niet in zijn hoofd zou halen om een film over pedofilie of homoseksualiteit te maken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team