Zoeken

Much Loved topper op zwarte markt Marokko

6 juni 2015 - 18:45 - Cultuur

©

Much Loved mag dan verboden zijn in Marokko, een gehackte versie van de film is een groot succes op de zwarte markt in Derb Ghallef, Casablanca.

Een lange versie van de film werd enkele dagen geleden op een pornosite gezet. Sindsdien werden enkele duizenden exemplaren in Derb Ghallef verkocht voor 5 à 10 dirham.

Deze versie werd voor de definitieve montage gemaakt volgens filmmaker Nabil Ayouch. Volgens de media werden duizenden exemplaren in heel het land verkocht en wordt de film zelfs in cafés getoond, zoals dat enkele dagen geleden in Fnideq het geval was.

De politie blijft intussen niet stil zitten. Begin deze week werden meerdere mensen in Casablanca gearresteerd met een grote hoeveelheid illegale dvd’s, waaronder Much Loved. Op de cover staat een foto van Loubna Abidar met een vinger in de mond en een vermelding dat de film onder 18 jaar verboden is.

Het verbod op de film heeft zoals verwacht het tegenovergesteld effect. De film is zowel in Marokko als in het buitenland een groot succes aan het worden. De beelden die online werden gezet werden miljoenen keren bekeken. En zelfs op Google is ’Much Loved’ één van de meest gevraagde zoektermen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team