Zoeken

Tafilalet: voormalig parlementslid aangevallen

24 november 2021 - 21:00 - Marokko

©

De vice-voorzitter van de regio Draa-Tafilalet is het slachtoffer geworden van een aanval, na de verduistering van gesubsidieerde bloem aan de kaak te hebben gesteld. Ze verdenkt haar collega’s van de regionale raad ervan achter de aanval te zitten.

Assabah bericht dat de politica en voormalig Kamerlid onlangs melding had gedaan van onregelmatigheden in de verdeling van gesubsidieerde bloem bestemd voor gemeenten in de regio. Ze vermoedt dat een van haar collega-raadsleden de aanval heeft gepland om haar het zwijgen op te leggen. Deze collega wordt er namelijk openlijk van beschuldigd een deel van de bloem die bestemd was voor ander gemeenten, te hebben omgeleid.

Lees ook: Marokkaans Kamerlid Nabila Mounib mag parlement niet binnen (video)

Het slachtoffer raakte ernstig gewond. Ze werd in het ziekenhuis behandeld en kreeg 22 dagen rust voorgeschreven. Ze is van plan om aangifte te doen tegen haar collega-raadslid.

Plaatselijke organisaties en leden van het maatschappelijk middenveld bevestigen de diefstal van gesubsidieerde bloem, die vervolgens aan prijzen van 90 tot 140 dirham per zak worden verkocht, wat veel hoger is dan de door de wet vastgelegde prijs.

Lees ook: Onderzoek naar poging tot moord op Marokkaans Kamerlid

De plaatselijke bevolking roept de autoriteiten op om hun verantwoordelijkheden te nemen en de daders van deze daad te straffen. Ook is er veel kritiek op de kwaliteit van de bloem, die niet geschikt zou zijn voor consumptie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team