Zoeken

Hamza mon bb: Aicha Ayach claimt onschuld

28 februari 2020 - 11:40 - Cultuur

©

Aicha Ayach heeft voor de politie haar onschuld geclaimd. De ontwerpster is de hoofdverdachte in het "Hamza mon bb" schandaal waarbij tientallen Marokkaanse celebs werden gechanteerd.

De jonge vrouw die enkele dagen geleden op vraag van Rabat in de Verenigde Arabische Emiraten werd gearresteerd en aan Marokko uitgeleverd, stelt niets met de zaak te maken te hebben.

Tijdens haar verhoor door de BNPJ-politie werd ze met Siham Bada, meer bekend als Sultana, styliste en eigenares van een kledingwinkel in Marrakech, geconfronteerd. Sultana is het eerste slachtoffer dat aangifte deed tegen de fake accounts van "Hamza mon bb" op sociale media.

Aicha Ayach zou het brein zijn achter dit schandaal, wat ze zelf ontkent. Via de fake accounts op Instagram, Facebook en Snapchat werden sinds 2018 vertrouwelijke informatie en compromitterende foto’s van bekende Marokkanen gepubliceerd.

Dounia Batma en haar zus Ibtissam worden eveneens verdacht in deze zaak. Meerdere mensen werden reeds veroordeeld waaronder een hacker, een influencer, een journalist en een politieman. Allen kregen 2 jaar celstraf en een boete van 10.000 dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team