Zoeken

Strengere regels voor autoverhuur in Marokko

18 april 2024 - 12:00 - Marokko

©

Sinds maandag 15 april zijn autoverhuurbedrijven in Marokko verplicht om zich te houden aan een nieuw lastenboek met betrekking tot de investeringsvoorwaarden in de sector.

De inwerkingtreding van het nieuwe lastenboek, oorspronkelijk gepland voor 20 maart, werd door de minister van Transport en Logistiek uitgesteld tot half april. Het document stelt nieuwe voorwaarden vast met betrekking tot het hoofdkantoor en het kapitaal, evenals het aantal voertuigen en de opleiding van de managers.

Lees ook: OK Mobility vestigt zich in Marrakech

Een van de voorwaarden betreft de uitbreiding van het wagenpark van autoverhuurbedrijven met voertuigen die rijbewijzen van categorie A en A1 en B vereisen. Een andere voorwaarde is dat de managers een bewijs van inschrijving bij de Nationale Kas voor Sociale Zekerheid moeten overleggen om hun jarenlange ervaring aan te tonen.

Volgens het nieuwe lastenboek is het kapitaal van autoverhuurbedrijven vastgesteld op 500.000 dirham, met de mogelijkheid om een ​​wagenpark van 5 tot 7 voertuigen te hebben. In februari jl. had de minister van Transport en Logistiek, Mohamed Abdeljalil, een ontmoeting met de transportprofessionals over de digitalisering van de diensten die met deze activiteit verband houden.

Lees ook: Marokkaanse diaspora niet blij met hoge autohuurprijzen

Dit jaar wordt er een modelcontract tussen het verhuurbedrijf en de klanten beschikbaar gesteld, aldus het ministerie in een persbericht. De professionals "hebben hun tevredenheid geuit over de gevolgde methodologie en hun engagement aan de zijde van het ministerie in de verschillende projecten en initiatieven, gericht op de hervorming van de activiteit van autoverhuur zonder chauffeur en de verbetering van de uitoefening ervan".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team