Zoeken

Autoverhuur: forse prijsstijging in Marokko deze zomer

27 augustus 2021 - 15:40 - Economie

©

Verzwakt door de coronacrisis, hebben autoverhuurbedrijven in Marokko hun autovoorraden dit jaar niet kunnen vernieuwen. Als gevolg daarvan is er een tekort aan voertuigen op de markt, wat leidt tot een sterke prijsstijging voor de verhuur.

Vakantiegangers zijn er niet blij mee, ze moesten buiten hun budget treden om een auto te huren tijdens de vakantie. Volgens internetgebruikers heeft de stijging van de prijzen voor de verhuur betrekking op alle categorieën auto’s, van kleine stadsauto’s tot de meest luxueuze merken. Een situatie die niet goed uitkomt voor reizigers, die op zoek zijn naar het comfort en de vrijheid van het reizen met de auto, meldt MAP.

Lees ook: Binnenlands toerisme: Marokkanen mijden hotels

Mounir Chami, een professional uit de sector en voorzitter van de Marokkaanse organisatie voor wegvervoer, schrijft deze toename toe aan de negatieve gevolgen van de coronapandemie. Hij schat in dat "er niet meer genoeg voertuigen op de markt aanwezig zijn om aan de vraag te voldoen, waardoor de prijzen en de wachttijden voor de klanten stijgen".

Om de sector nieuw leven in te blazen, dringt Chami aan op meer steun voor de autoverhuur, die een volwaardige deelsector is van het nationaal toeristisch aanbod. Dat impliceert volgens hem dat "zij moeten worden opgenomen in het steunprogramma voor de heropleving van de toeristische sector".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team