Zoeken

Storm op zee zorgt voor grote schade in Marokko

7 januari 2014 - 21:40 - Marokko

©

Dinsdag werden meerdere kuststeden van Marokko door een zware storm op zee getroffen. In Casablanca en Rabat zorgden zware windstoten en golven van ruim 8 meter hoog, voor overstromingen en veel schade.

De zeedijk van Ain Diab in Casablanca liep in de nacht van maandag op dinsdag volledig onder water. Horeca-gelegenheden werden het zwaarst getroffen. Gebroken ruiten, vernielde zalen, drijvende tafels en stoelen..., eigenaars schatten de schade op tienduizenden euro’s. In de haven van Casablanca raakten vier havenwerkers gewond meldt persbureau MAP.

In Rabat belandden in dezelfde nacht honderden stukken rotsblokken van de kliffen op de kustweg. De overstroomde weg werd dinsdagochtend afgesloten voor het verkeer.

De kusten van Safi tot Larache werden volgens lokale bronnen eveneens zwaar getroffen door de storm op de Atlantische oceaan.

De weerdienst van Marokko meldt dat het om een "vrij normale storm" gaat, dat in geen geval vergelijkbaar is met een tsunami. De deining zal woensdag geleidelijk aan afnemen tot ongeveer 4 meter.

Ook in Europa veroorzaakte de storm veel schade. In Frankrijk is een jonge vrouw vermist. Een dakloze die op een strand werd gezien is vermist. In Spanje werden drie mensen van éénzelfde familie door de hoge golven meegesleurd. Het lichaam van één van hen werd teruggevonden, terwijl de twee anderen nog steeds vermist zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team