Zoeken

Onweer en zware regenval in Marokko, bootverkeer stilgelegd

25 december 2013 - 18:54 - Marokko

©

De weerdienst van Marokko waarschuwt in een bericht voor zware regenval en onweer vanaf woensdag in een groot deel van het land.

Volgende steden zijn betrokken: Rabat, Skhirat, Casablanca, El Jadida, Meknes, Fez, Ifrane, El Hajeb, Khenifra, Sefrou, Moulay Yacoub, Sidi Kacem, Sidi Slimane, Kenitra, Mohammedia, Benslimane, Boulemane en Khemisset .

In bovenvermelde steden wordt van 50 tot 90 millimeter neerslag verwacht. In het noorden van Marokko, en voornamelijk in Tanger, zal dat meer dan 100 millimeter zijn met windvlagen van 80 km/uur.

Meer dan 500 dorpen en douars (ongeveer 450.000 mensen) zullen meer dan een week van de wereld zijn afgesloten. Dat vertelde minister Mohamed Assad van Binnenlandse Zaken in het Parlement. Hij gaf daarbij aan dat helikopters beschikbaar waren voor noodgevallen.

Eind november waren duizenden inwoners van dorpen in het Rifgebergte meerdere dagen van de wereld afgesloten gebleven als gevolg van zware sneeuwval. Vooral de regio’s van Tizi Ousli en Ketama in het noord-oosten van Marokko waren toen hard getroffen.

Sinds dinsdagavond varen er ook geen boten meer tussen Spanje en Marokko, als gevolg van de hevige wind - meer dan 100 km/uur - in het noorden van het Koninkrijk. Tientallen reizigers wachten op de boot in Tanger Med.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team