Zoeken

Sterke stijging vertrekken wereld-Marokkanen in Tanger Med

30 juli 2019 - 18:40 - Marokkanen in het buitenland

©

De terugkeerfase van de zomeroperatie Marhaba 2019 is begonnen. Het aantal wereld-Marokkanen die via de haven Tanger Med al naar Europa zijn teruggekeerd is met 11 procent toegenomen.

Mourad El Menini, verantwoordelijke van Marhaba 2019 bij de Mohammed V stichting voor solidariteit, heeft aan Atlas Info laten weten dat ook het aantal voertuigen in de haven met 6 procent is toegenomen sinds het begin van de terugkeerfase.

El Menini stelt dat de operatie dit jaar gericht is op een vloeiende doorgang en veiligheid. De twintig centra van de stichting, waarvan vijf in het buitenland, hebben ruim 50.000 wereld-Marokkanen op weg naar Marokko geholpen, waarvan 10.000 om medische redenen. De haven Tanger Med was goed voor 60 procent van deze gevallen. De stichting heeft in de haven drie mobiele teams en een medische eenheid.

Kamal Lakhmas, directeur van de haven Tanger Med Passagiers, verklaarde van zijn kant dat het aantal reizigers en voertuigen overeenstemt met de voorspellingen van de havenautoriteiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team