Zoeken

Stijgende prijzen jagen toeristen weg uit Noord-Marokko

5 juli 2024 - 12:00 - Marokko

©

Marokkaanse toeristen en Marokkanen uit het buitenland zien af van hun zomervakantie in het noorden van het land vanwege de torenhoge prijzen voor toeristische diensten.

Souad, een vrouw van in de veertig uit Khenifra, vertelt aan Tanja24 dat ze van plan was met haar kinderen naar Martil te gaan, maar de reis moest annuleren vanwege de "onredelijke prijzen". "Een overnachting in een zeer eenvoudig huis kost al minstens 1000 dirham. Dat is schandalig," zegt ze.

Lees ook: Vakantie in Marokko: 50 dirham voor een kopje koffie

Door de dure accommodaties en restaurants in Martil kiest Souad nu voor een andere stad, waar ze hoopt op lagere prijzen. De lokale autoriteiten in de regio M’diq-Fnideq hadden maatregelen aangekondigd om de verhuur van vakantiewoningen te reguleren, maar daar is volgens toeristen niets van terechtgekomen.

In steden als M’diq, Asilah en Al Hoceima bieden jongemannen in de zomer appartementen en huizen aan voor prijzen tussen 500 en 1000 dirham per nacht, soms zelfs meer. Maar de kwaliteit van deze accommodaties laat vaak te wensen over.

Lees ook: Torenhoge prijzen in Tetouan jagen vakantiegangers weg

Parlementslid Rachid Hamomuni roept het ministerie van Toerisme op om de sector strenger te controleren en maatregelen te nemen om de kwaliteit, prijzen en beschikbaarheid van toeristische diensten voor Marokkaanse gezinnen en Marokkanen in het buitenland te verbeteren. Hij spreekt van "buitensporige, onredelijke en soms onlogische prijsstijgingen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team