Zoeken

Steengooi-incidenten blijven aanhouden op Marokkaanse snelwegen

12 december 2021 - 20:50 - Marokko

©

De onveiligheid op Marokkaanse autosnelwegen blijft een punt van discussie. Met name op de as Casablanca-Rabat worden regelmatig stenen gegooid naar automobilisten. De voorzitter van de Tweede Kamer en zijn kabinetschef werden onlangs slachtoffer van een dergelijk incident. Ze bleven ongedeerd, maar hun auto liep aanzienlijke schade op.

De voorzitter van de Tweede Kamer, Naam Miyara, werd onlangs op de snelweg Casablanca-Rabat aangevallen, toen hij onderweg was naar zijn woning in Rabat, meldt het dagblad Assabah. Zijn auto werd met stenen bekogeld door onbekenden.

Lees ook: Zware kettingbotsing bij Rabat, 1 dode en 37 gewonden

De Kamervoorzitter en zijn kabinetschef zijn ongedeerd, maar het voertuig werd ernstig beschadigd, aldus dezelfde bron. Dergelijke incidenten komen vaak voor op deze snelweg. In februari 2018 werd de voormalige voorzitter van de regio Fez-Meknes en secretaris-generaal van de Volksbeweging (MP), Mohand Laenser, ook het slachtoffer van stenengooiers toen hij terugkeerde uit Rabat. Hij en zijn chauffeur bleven ongedeerd.

Lees ook: Marokko: grootse plannen voor snelwegen

Steengooi-incidenten vinden vooral ’s nachts plaats en baren weggebruikers steeds meer zorgen. Media deden al vaker melding van deze incidenten. Volgens ambtenaren van de Marokkaanse Snelwegen (ADM) werden de laatste drie jaar jaarlijks een dertigtal gevallen vastgesteld, op een totaal verkeer van meer dan 400.000 automobilisten per jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team