Zoeken

Younes Megri noemt neef onruststoker

25 januari 2022 - 15:00 - Marokko

©

Younes Megri beschuldigt Nasr, zoon van zijn overleden broer Hassan, ervan onzinnige verklaringen te verspreiden "in volkomen onrust" omtrent de kwestie rond de poging tot uitzetting van de broers Megri uit het huis dat ze 50 jaar huurden in de Kasbah des Oudayas in Rabat.

Younes Megri is woedend op zijn neef. In een bericht op zijn officiële Facebookaccount probeert hij de waarheid te herstellen. Hij bevestigt dat de zaak een deel van zijn familie treft, maar hem niet persoonlijk, en spreekt zijn verbazing uit over het feit dat zijn naam en foto gebruikt werden door sommige persmedia "die valse informatie verspreiden". Deze "informatie is vals", verzekert Younes, die belooft nooit geassocieerd te worden met polemieken die recht en rechtvaardigheid, waarvoor hij veel respect heeft, in twijfel trekken.

Lees ook: Broers Megri uit hun huis gezet in Rabat (video)

"Ik veroordeel krachtig de handelwijze van deze jongeman, die gebruik gemaakt heeft van de ’vrijheid van meningsuiting’ die sociale netwerken bieden om in volstrekte opwinding onzinnige uitspraken te verkondigen. Zonder onze voorafgaande toestemming, verspreidt hij onze werken en ons imago en schaadt hij onze reputatie", zegt Nasr’s oom. Tevens betreurt hij dat zijn neef "in plaats van de nagedachtenis van zijn vader, die zoveel aan het Marokkaanse lied gaf, te respecteren, besloot om hem hysterisch door de modder te slepen, waarbij hij zuiver persoonlijke en egoïstische doelen nastreefde. Onze geschiedenis staat gegrift in het geheugen en de harten van verschillende generaties en niet op de zijkant van een oude muur", voegde de zanger en acteur eraan toe.

Lees ook: Sprankje hoop voor familie Megri

Vorige week ontving minister Mohamed Mehdi Bensaid van Jeugd, Cultuur en Communicatie, Younes en Mahmoud Megri in zijn kantoor, nadat bekend werd dat de familie Megri uit het huis zou worden gezet dat ze sinds 1974 huurde in de Kasbah des Oudayas in Rabat. De woning is eigendom van beeldend kunstenares Leila Benabdeljalil, dochter van oud-minister Abderahim Benabdeljalil.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team