Zoeken

Sporttribunaal CAS: Munir El Haddadi mag niet voor Marokko spelen

15 mei 2018 - 13:59 - Sport

©

Munir El Haddadi mag niet voor Marokko uitkomen en zal ook niet aan het WK-2018 in Rusland deelnemen. Dat heeft het sporttribunaal CAS besloten.

El Haddadi probeerde maandenlang van voetbalnationaliteit te veranderen. Hij werd daarbij geholpen door de Marokkaanse voetbalbond. Het CAS besloot gisteren dat dat niet mogelijk was. De wereldvoetbalbond FIFA oordeelde enkele weken geleden hetzelfde.

De 22-jarige aanvaller werd in Spanje geboren en bij FC Barcelona gevormd. Hij werd in september 2014 door het Spaans elftal opgeroepen maar speelde toen slechts enkele minuten. Hij werd sindsdien niet meer opgeroepen.

Vicente Del Bosque, voormalige bondscoach van Spanje, verklaarde eind december dat hij Munir El Haddadi had gedwongen om voor La Roja te spelen.

"We hebben El Haddadi verboden om voor Marokko te spelen en ik heb daar veel spijt van. In die tijd was hij op stage met het U21 team en zijn oproep was onverwachts. Hij werd opgeroepen nadat Diego Costa een blessure opliep tijdens een training. Hij zou gewoon moeten spelen. Ik voel me schuldig dat Munir niet met Marokko mag spelen.", aldus Del Bosque.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team