Zoeken

Indrukwekkende beelden van spookrijder op Marokkaanse snelweg (video)

15 mei 2023 - 10:00 - Marokko

©

Een spookrijder is enkele dagen geleden in Marokko gefilmd. De bestuurder reed minutenlang in de tegengestelde richting op de snelweg van Tanger Med. Het incident zou van donderdag 11 mei dateren.

In de video is te zien hoed de grijze auto tegen het verkeer in tientallen voertuigen en zelfs een vrachtwagen voorbijrijdt. Hij wordt uiteindelijk tegengehouden door twee auto’s van de Koninklijke gendarmerie.

Lees ook: Marokko: twee spookrijders gefilmd op snelweg (video)

De Nationale Maatschappij van Marokkaanse Snelwegen (ADM) en de Koninklijke gendarmerie hebben tot nu toe niet gereageerd op het incident. Op social media werd de zaak wel uitgebreid besproken.

"De man heeft een vergissing gemaakt door de verkeerde rijrichting te kiezen", oordeelt een internetgebruiker. "Er zijn verschillende wegwerkzaamheden op de snelweg, misschien heeft hij per ongeluk de verkeerde afslag genomen en was het moeilijk voor hem om om te keren", probeert een ander. "Dit zijn wegcriminelen die dodelijke ongevallen veroorzaken en onschuldige mensen doden. Zijn rijbewijs moet definitief worden ingetrokken", reageert een andere internetgebruiker verontwaardigd.

Lees ook: Marokko: achtervolging in tegengestelde richting op snelweg

Dergelijke incidenten vinden regelmatig plaats in Marokko, soms met zeer ernstige gevolgen. Tegen het verkeer in rijden behoort tot de dertig ergste overtredingen in de Marokkaanse verkeerscode. Voor dit soort overtredingen voorziet de tekst in een boete van 700 tot 1400 dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team