Zoeken

Spanje ziet "in extremis" af van toespraak over Sahara bij VN

8 oktober 2022 - 19:00 - Wereld

©

De vertegenwoordiger van Spanje in de speciale commissie voor dekolonisatie van de Verenigde Naties, heeft maandag afgezien om het woord te voeren. Deze zitting was specifiek gewijd aan de Sahara-kwestie, die al bijna 50 jaar een bron van conflict is tussen Marokko en het Polisario.

"Ik zei dat we met het secretariaat hebben gesproken om hen te informeren dat we onze inschrijving van de sprekerslijst voor vandaag intrekken. Hartelijk dank," zei de Spaanse diplomaat kort, zonder verdere details te geven. Vervolgens kwamen de vertegenwoordigers van de andere ingeschreven landen aan het woord over de kwestie Sahara. Allen pleitten voor een oplossing van het al bijna een halve eeuw durende conflict.

Lees ook: Pedro Sánchez herformuleert steun aan autonomieplan Marokko bij de VN

Omdat de voorzitter van de commissie verbaasd was over het besluit van de Spaanse vertegenwoordiger, vroeg hij deze om een herhaling. "Kan de Spaanse vertegenwoordiger alstublieft herhalen wat hij zei? Er was een probleem en ik heb het niet gehoord. De Spaanse vertegenwoordiger, die tijdens zijn uitleg enigszins nerveus was, kon namelijk niet worden begrepen omdat hij niet wist of hij in het Spaans of in het Engels moest spreken. De commissie heeft hem erop gewezen dat er vertaaldiensten waren en uiteindelijk begon hij in het Spaans te praten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team