Zoeken

Spanje ontvangt niet langer gas uit Algerije

26 juli 2022 - 11:00 - Wereld

©

Algerije heeft zijn gaslevering aan Spanje stopgezet wegens een incident aan de Spaanse kant van Medgaz, de gaspijpleiding die de twee landen met elkaar verbindt.

Het Algerijnse bedrijf Sonatrach zegt in een verklaring dat Algerije de uitvoer van gas naar Spanje tijdelijk heeft stopgezet wegens een incident aan de Spaanse kant van de Medgaz. "Zondagochtend laat heeft zich aan Spaanse zijde een incident voorgedaan op de Medgaz-pijpleiding tussen Algerije en Spanje, waardoor de gastoevoer naar Spanje tijdelijk is onderbroken", aldus Sonatrach in een verklaring.

Lees ook: BlackRock annuleert Medgaz-uitbreidingsproject vanwege crisis Spanje Algerije

"Spaanse technische teams werken eraan om de nodige reparaties uit te voeren en de gastoevoer naar Spanje zo snel mogelijk te herstellen," voegt het medium Ultima Hora eraan toe.

Lees ook: Na Marokko, Spanje in crisis met Algerije

De invoer van Algerijns gas door Spanje is de laatste maanden sterk gedaald, in een context van spanningen tussen Algiers en Madrid, vanwege de steun van premier Pedro Sanchez voor het Marokkaanse autonomieplan voor de Sahara. Het incident rond Medgaz wordt door veel analisten dan ook gezien als de uitvoering van een Algerijnse dreigement.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team