Zoeken

Spanje: rechtszaak tegen Marokkaan die man levend begroef begonnen

16 juli 2021 - 20:00 - Wereld

©

In Spanje is de rechtszaak tegen de drie leden van de zogeheten "Pedrola-bende" van start gegaan. De onderzoeksrechter in de Spaanse stad Zaragoza had eerder besloten om de drie verdachten te gaan vervolgen voor de gewelddadige beroving van twee personen en de moord op een derde persoon die hebben plaatsgevonden in 2019.

De drie verdachten die terecht staan zijn Mohammed A.D., Hedangeline Candy A.L. en Jose Antonio M.F.. Het trio, dat bekend stond als de Pedrola-bende, zou mannen die via de datingsite Badoo in contact probeerden te komen met vrouwen, naar afgelegen plekken hebben gelokt om ze daar van hun bezittingen te beroven. De krant La Opinion de Malaga meldt dat de twee Spanjaarden en de Marokkaan op 7 september 2019 een Baskische zakenman zouden hebben vermoord. Ook worden ze verdacht van twee gewelddadige berovingen op 26 juli en 4 september van hetzelfde jaar.

De slachtoffers van de berovingen waren een 37-jarige Roemeen uit La Almunia en een 59-jarige Marokkaan uit Tudela. Zij werden door de vrouwelijke verdachte uitgenodigd om naar een afgelegen plek toe te komen, waar het drietal hen opwachtte. Vervolgens werden ze met veel geweld beroofd en gedwongen om de pincodes van hun bankkaarten te geven. De slachtoffers werden na de beroving achtergelaten in de kofferbak van een auto. In het geval van de Baskische zakenman waren de verdachten in de veronderstelling dat hij door hun mishandeling was overleden en hebben zij hem levend begraven.

De rechtszaak van de berovingen zal worden behandeld door de gewone rechtbank in Zaragoza, terwijl de moordzaak zal worden behandeld door een juryrechtbank. De bende heeft slachtoffers gemaakt in de plaatsen Pedrola, Luceni en Gallur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team