Zoeken

Marokkaan overlijdt na val van dak fabriek in Spanje

13 augustus 2021 - 19:00 - Wereld

©

Twee arbeiders die in een fabriek in het Spaanse Burgos werkten, zijn om het leven gekomen nadat het dak waarop ze werkten instortte. De slachtoffers, waaronder een Marokkaan, maakten een val van 10 meter.

De twee slachtoffers zijn een 28-jarige Roemeen en een 42-jarige Marokkaan. Beiden werkten in de metaalfabriek Gonvarri. Ze repareerden een metalen dak toen een deel van het dak instortte en ze naar beneden vielen.

Daniel De La Rosa, burgemeester van Burgos, vertelde aan AS dat één van de slachtoffers op slag dood was. Zijn collega overleed enkele uren later aan zijn verwondingen. Volgens De La Rosa wordt gezocht naar de families van de twee mannen om hen het trieste nieuws mee te delen.

De UGT vakbond in Castilla Y Léon heeft met "bezorgdheid en onbegrip" de informatie over "het zoveelste dodelijk werkongeval" vernomen. Met deze twee slachtoffers stijgt het aantal dodelijke slachtoffers van werkongevallen in de regio naar 29.

De brandweer werd ingezet om de plaats van de instorting te beveiligen. Ook werd een onderzoek ingesteld naar de instorting van het dak van de fabriek die al enkele dagen gesloten was voor renovatiewerken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team