Zoeken

Marokkanen in Spanje verkochten valse documenten voor 6000 euro

10 augustus 2020 - 15:00 - Wereld

©

De politie heeft in de regio van Granada in het zuiden van Spanje een organisatie opgerold die valse papieren aan migranten verkocht om hun situatie in het land te regulariseren.

Volgens Spaanse media behoren meerdere Marokkanen tot de bende. De papieren werden voor bedragen van 1200 tot 6000 euro verkocht aan - voornamelijk Marokkaanse - migranten.

De organisatie beloofde aan de migranten dat ze dankzij de valse papieren snel een verblijfsvergunning zouden kunnen verkrijgen en zelfs hun families zouden kunnen laten overkomen.

Een onderzoek was naar de organisatie ingesteld toen de autoriteiten onregelmatigheden ontdekten in de documenten die door Marokkaanse onderdanen waren ingediend.

Ideal bericht dat een Spaanse Marokkaan de migranten in contact bracht met de criminele organisatie. Het ging gewoonlijk om mensen die al meer dan een jaar illegaal in Spanje verbleven. Om de valse documenten op te stellen werden adresgegevens van bendeleden gebruikt.

Een Spaanse landbouwer werd eveneens gearresteerd voor zijn vermeende betrokkenheid bij de fraude. Hij zou in ruil voor geld voor valse werkcontracten hebben gezorgd en zou ook Marokkaanse migranten hebben uitgebuit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team