Zoeken

Marokkaan opgepakt die met 250 km/uur op snelweg reed

3 januari 2021 - 12:40 - Wereld

©

Een 25-jarige Marokkaanse man is in Spanje gearresteerd wegens te hard rijden. Op het platform TikTok plaatste de man een video van zichzelf terwijl hij 250 km/uur op de snelweg reed.

De man reed 250 kilometer per uur op een weg waar de maximale snelheid 120 km/uur is, meldt Auto Bild. Hij plaatste op zijn TikTok-account beelden van zijn overtreding. Zijn video werd massaal op sociale media gedeeld.

De Spaanse verkeerspolitie GIAT kreeg de beelden in handen en spoorde de man op. Zij konden hem dankzij de beelden identificeren en arresteren. De verdachte plaatste eerder al beelden van zijn roekeloos rijgedrag. Er was één duidelijke aanwijzing die de politie naar de man leidde en dat was een snelwegbord waar ‘Tarragona’ op stond.

Met de hulp van burgers kon de politie de locatie waar de jongeman zichzelf had gefilmd vinden en hem opsporen. Er werden ook camerabeelden van de snelweg gebruikt waarop te zien was dat de man in zijn Ford 250 km/uur reed.

De politieagenten waren in staat om de 25-jarige bewoner van de stad Calafell te identificeren. Hij is in hechtenis genomen en voorgeleid voor de rechtbank van Vilanova i la Geltrú. Hij riskeert een gevangenisstraf van twee jaar.

Bladna.nl