Zoeken

Canarische Eilanden: racistische dreigementen richting migranten

24 januari 2021 - 18:40 - Wereld

©

In verschillende video’s, geluidsfragmenten en screenshots die op sociale media rondgaan, worden racistische bedreigingen geuit richting Marokkaanse migranten op de Canarische Eilanden.

In één van de video’s is een man in een wagen met een grote machete te zien die voorbij een Marokkaanse jongen rijdt en zegt: "Zeg tegen je vrienden dat ze van dit eiland af moeten."

De bedreigingen werden gedaan nadat twee rivaliserende Marokkaanse jongeren met elkaar in gevecht raakten op een parkeerplaats op de Spaanse eilanden. Volgens geruchten zou er een dode zijn gevallen. De lokale autoriteiten ontkennen dit.

In een ander Whatsapp-bericht worden serieuze plannen gemaakt om Marokkaanse migranten op de eilanden aan te vallen. In een geluidsfragment zegt een man: "Morgen gaan we ze opblazen. We zijn er klaar voor. Ze zullen in paniek raken. We zijn gewapend. Ze zullen allemaal sterven."

De nationale politie meldt dat ze de discriminerende beelden op sociale media hebben gezien en dat ze veiligheidsmaatregelen hebben genomen. In 2020 zijn meer dan 23.000 mensen op de Canarische Eilanden gearriveerd. De afgelopen weken zijn meerdere incidenten met migranten gefilmd en op sociale media gedeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team