Zoeken

Marokkaan uigeleverd aan Frankrijk na video op Snapchat

21 januari 2021 - 10:00 - Wereld

©

De 25-jarige Marokkaan Said Haddadi die door de Franse politie werd gezocht, is door Spanje uitgeleverd. In Frankrijk werd hij gezocht voor illegaal verblijf. De Catalaanse politie kwam de man op het spoor nadat hij een dreigende video had geplaatst op Snapchat.

Haddadi werd door de Catalaanse politie gezocht vanwege een dreigement. De man dreigde in een video op Snapchat dat hij de speciale politie-eenheid van Catalonië wilde neermaaien met een kalasjnikov. Op 15 januari werd de jonge man door de politie aangehouden wegens het beledigen van overheidsfunctionarissen. Uit woede plaatste hij een filmpje op Snapchat waar hij de politie bedreigde. Hij zei dat hij alle Mossos d’Esquadra, een Catalaanse politiemacht, zou neerschieten met een kalasjnikov.

Haddadi dacht dat zijn video geen gevolgen zou hebben door het op Snapchat te plaatsen. Meestal verdwijnen filmpjes op deze sociale platform automatisch. Maar de politie is toch op het spoor gekomen van de dreigende video. Zij zijn de man toen gaan zoeken.

In de stad Sant Feliu de Guìxols in Gerona werd de Haddadi gearresteerd. Hij wordt verdacht van een terroristische dreiging. Spanje staat momenteel op alarmfase 4 wat betreft terroristische dreiging in het land. De man wordt tevens door buurland Frankrijk gezocht en zal dan ook meteen aan de Franse autoriteiten worden uitgeleverd. In Spanje zal hij niet berecht worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team